Evomaxin robottimyyjä Jorma Koivusilta on myynyt teollisuuden automaatiojärjestelmiä 80-luvulta saakka. Hän on nähnyt robottiautomaation elinkaaren ja kehityksen. Siinä missä solunohjaus ja äly robottien takana on mennyt harppauksin eteenpäin, automaation ydinajatus ja tarkoitus on pysynyt samana.

– Automaation tarkoitus on aina palvella ihmistä ja viedä asiakkaan toimintaa ja tuotantoa tuottavampaan ja mielekkäämpään suuntaan. Palkitsevinta on kuunnella asiakasta ja löytää hänelle sellainen automaatioratkaisu, joka oikeasti hyödyttää häntä seuraavien vuosien ajan, kertoo Jorma.

Yhteistyö Ramin kanssa

Jorma ja Robotmationin Rami Leijón ovat vuosien varrella tehneet lukuisia automaatiototeutuksia yhdessä. Projekteja on toteutettu eri teollisuuden aloille konepalvelusolusta muovipuolen automaatioihin. Jorma ja Rami eivät ole pelänneet ottaa koppia vaativistakaan projekteista.

– Tekniikka on mennyt eteenpäin ja automatisointi on entistä helpompaa. Nykyään on mahdollista toteuttaa monimutkaisempia ja laajempia kokonaisuuksia kustannustehokkaasti. Automaatio tarjoaa apua jo lähes kaikille toimialoille, havainnollistaa Jorma.