Evomax Oy on vuonna 2019 perustettu yritys, joka tarjoaa muoviteollisuuden asiakkaille tuotannon kokonaisratkaisuja niin ruiskuvalukoneiden kun automaationkin osalta. Yrityksen taustalta löytyy vuosikymmenten kokemus muovi- ja automaatioteollisuudesta. Evomaxin tavoitteena on muoviteollisuuden asiakkaiden kilpailukyvyn parantaminen.

Evomaxin robotiikka- ja ruiskuvalukoneiden asiantuntija Jorma Koivusilta on nähnyt automaation ja ruiskuvalutekniikan kehityksen jo 90-luvulta alkaen. Jorma on ollut mukana aloittamassa sähköisten ruiskuvalukoneiden maahantuontia Suomeen lähes 30 vuotta sitten.

– Koneet ovat kehittyneet valtavasti vuosien saatossa, mutta suurin ero on automaation määrässä ja siinä, ettei pelkän konetoimittajan rooli ei enää riitä, vaan täytyy ymmärtää asiakkaan tarpeet ja lähestyä niitä ratkaisukeskeisellä mallilla. Me mahdollistamme asiakkaan tekemisen kokonaisvaltaisen tehostamisen. Tähän kuuluu menetelmät, koneet, automatisoinnit sekä logistiikka. Otamme kokonaisvaltaisesti vastuun koko ruiskuvalukoneesta tai automatisoidun kokonaisuuden tuomisesta tuotantoon, kertoo Jorma.

 

Uusi konemerkki Suomessa – energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys kärkenä

Evomaxin muoviteollisuuteen suunnattuun tuotevalikoimaan kuuluvat japanilaiset JSW-ruiskuvalukoneet, Single-temperointilaitteet, Thermonom-kuumakanavasäätimet ja Yushin-robotit. Tuotepaletti on rakennettu niin, että se tarjoaa mahdollisimman laaja-alaisesti ruiskuvalukoneen toimintoja tehostavia ratkaisuja.

    

Keihäänkärkenä oleva The Japan Steel Works, Ltd. (JSW) on perinteikäs japanilainen ruiskuvalukonevalmistaja, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1907. Perustamisestaan ​​lähtien JSW:n toiminnan ydin on ollut monozukuri-periaate, jossa luodaan arvoa hyödyntämällä innovatiivista huipputeknologiaa ja pyritään aina entistä parempaan lopputulokseen vastaamaan asiakkaiden vaatimuksia ja odotuksia Japanissa ja ulkomailla.

JSW:n pääkonttori on Tokiossa ja koneiden valmistus Hiroshimassa Japanissa. Yritys tarjoaa laajan valikoiman täyssähköisiä ruiskuvalukoneita aina pienistä sulkuvoimaltaan 30 tn koneista erittäin suuriin koneisiin 3000 tn koneisiin. JSW:llä on edustajia ympäri maailmaa ja yritys valmistaa ruiskuvalukoneita globaaleille markkinoille vuosittain n. 2500 kappaletta.

– Japanilaiset ovat valmistaneet täyssähköisiä ruiskuvalukoneita jo pitkään ja ovat siinä pioneereja. Korkea laatu japanilaisesta koneesta puhuttaessa on itsestäänselvyys, mutta JSW:n koneet ovat lisäksi innovatiivisia ja erityisesti energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys on huomioitu koneen toiminnoissa. Uskon, että nämä tekijät ovat tärkeitä jo nyt, mutta erityisesti tulevaisuuden teknologioissa ja tuotannossa, joissa ympäristö ja kestävä kehitys otetaan huomion jo koneiden valmistusvaiheessa, sanoo Jorma.

 

Käytetyt koneet uusiokäyttöön

Yksi Evomaxin tarjoamista palveluista on etsiä asiakkaan vanhalle tai vähemmälle käytölle jääneelle ruiskuvalukoneelle ostaja. Evomaxin keskeinen yhteistyökumppani käytettyjen koneiden välitystoiminnan alueella on kansainvälinen Gindumac (Global Industrial Machinery Cluster).

–  Tarjoamme räätälöidyn avaimet käteen -ratkaisun, jossa vanha kone korvataan uudella tehokkaammalla ratkaisulla automatisointeineen, asennuksineen ja käyttöönottokoulutuksineen. Vanha kone saattaa hyvinkin löytää tiensä esimerkiksi Eurooppaan tai Aasiaan, kertoo Jorma.

 

Tutustu JSW-ruiskuvalukoneisiin täällä