Saksalainen SINGLE-valmistaa laadukkaita ja energiatehokkaita lämpötilan säätö- ja jäähdytystekniikan laitteita omassa tuotannossaan Saksassa. Singlen asiakkaita ovat pääasiassa muovinjalostajat ja muovikoneiden, painevalutekniikan, kemian-, lääke- ja elintarviketeollisuuden sekä testaus- ja puolijohdeteollisuuden yritykset.

 

Painopiste tuotekehityksessä ja omassa valmistuksessa

Single on koko historiansa, 50 vuoden ajan keskittynyt valmistamaan ja kehittämään ainoastaan lämpötilan säätö- ja jäähdytysjärjestelmiä. Single pitää edelleen erityisen tärkeänä sitä, että tuotteen kehitys- ja valmistustyö on yrityksen omissa käsissä: Singlen 140 työntekijästä viidennes keskittyykin tuotekehitykseen, innovaatioihin ja modernin tekniikan hyödyntämiseen Singlen tuotannossa ja tuotteissa. Saksassa sijaitsevasta tehtaasta lähtee vuosittain tuhansia tuotteita ympäri maailmaa.

Yritys tarjoaa satojen vakiotuotteiden lisäksi räätälöityjä asiakaskohtaisia ratkaisuja. Kaikki tuotteet ovat joko vesi- tai öljykiertoisia.

– Tuotekehityksen ja vuosikymmenten tuoman alakokemuksen myötä olemme oppineet, että kaikissa tuotteissamme tulee olla tietyt tärkeät ominaisuudet mukana vakiona, jotta ne voisivat toimia tehokkaasti ja luotettavasti. Toki suunnittelemme ja valmistamme sitten täysin räätälöityjä tuotteita asiakkaille. Esimerkiksi suurin asiakkaamme käyttää täysin heidän tarpeisiinsa suunniteltua erikoistuotetta, jollaista ei ole kaupanhyllyssä tarjolla, kertoo Ingo Meyer Euroopan myyntijohtaja.

Energiansäästöä jopa 70 %

Viimeisen kolmen vuoden aikana Single on kehittänyt kuusi uutta tuotetta, joiden kehitystyön keskiössä on ollut energiansäästö. Uusi Singlen lämpötilansäätöjärjestelmä säästää energiaa jopa 70 % edeltäjäänsä nähden. Älykäs pumppu säätelee kierrosnopeuksia tarpeen mukaan. Tuotekehityksen myötä saavutettu 20 % nopeuden pudotus säästää energiaa jopa 50 prosenttia. Lisäksi keskitetty pumppu yhdessä modernin moottorin kanssa vähentää kulutusta jopa kaksikolmasosaa.

 

Optimoitu laatu ja lyhyempi jaksoaika

Muotin jäähdytys on oleellinen ja merkityksellisin perusvaihe ruiskuvalussa. Laadukkaasti ja tarkasti toteutettu muotin jäähdytys takaa laadukkaan ja tasaisen lopputuotteen.

Single EcoTemp, passiivinen muotin lämpötilansäätöjärjestelmä, tarjoaa todella hyvän suorituskyvyn. Singlen tuotekehitys on vienyt ATT-teknologialla ((Alternating Temperature Technology) suorituksen vielä askeleen pidemmälle: Kaksi erillistä vesipiiriä lämmitykseen ja jäähdytykseen älykkäällä ohjauksella mahdollistavat erittäin nopeat lämpötilan muutokset. Tuloksena on tasainen ja tarkka muotin lämpötilan säätö ja siten korkealuokkainen osien laatu.

EcoTempissä hyödynnetään pitkän tuotekehityksen tuloksena älykästä venttiiliteknologiaa, joka lyhentää jäähdytysvaihetta ja mahdollistaa siten lyhyemmän jaksoajan. Teknologian avulla on mahdollista saavuttaa jopa 15 % lyhyempi jaksoaika.

 

Smart line – älykäs ohjaus

Neljäs teollinen vallankumous on käynnissä myös Singlellä. Yritys on kehittänyt helpon ja älykkään IoT-järjestelmän ”Smart Linen”, jonka avulla asiakkaat voivat ohjata kaikkia lämpötilan säätöyksiköitä esimerkiksi tabletin avulla. Ohjauksessa anturit keräävät lähes sata tärkeää dataa ja analyysi tunnistaa häiriöt välittömästi. Smart Linen avulla asiakkaan on mahdollista vähentää kustannuksia aiheuttavia seisokkeja, parantaa tuotteiden laatua ja minimoida kustannukset.

– Single on tällä hetkellä markkinoilla ainoa yritys, joka tarjoaa lämpötilan säätöjärjestelmän etäyhteyden ja – ohjauksen. Olemme saaneet tästä kehitystyöstä palkinnon Saksassa, havainnollistaa Ingo.

 

Huolto ja tuki

Singlellä on maailmanlaajuinen huolto-organisaatio, joka huoltaa laitteet ja toimittaa varaosat myös vanhemmille Single-tuotteille.

-Haluamme, että Singlen lämpötilan säätöjärjestelmät ovat helposti hallittavissa ja huollettavissa. Optioita on myös helppo lisätä jälkiasennuksena, kertoo Ingo.

 

Tutustu Singlen laitteisiin täällä