Teollisen 3D-tulostuksen tekijät yhteen kokoava FAME-ekosysteemi (Finnish Additive Manufacturing Ecosystem) takaa, että Suomi pysyy alan kansainvälisen kehityksen kärjessä. Ekosysteemin pitkän tähtäimen tavoitteena on Suomen AM-liiketoiminnan merkittävä kasvu: vuoteen 2030 mennessä Suomen AM-markkinoista on kasvanut useiden miljardien eurojen kokoinen toimiala, joka palvelee monipuolisesti muita toimialoja ja jonka kasvun arvioidaan jatkuvan vahvana.

FAME-ekosysteemissä ovat jo mukana keskeiset laitevalmistajat, materiaalitoimittajat, suunnittelu- ja tulostusosaajat, sekä valmistusteknologiaansa 3D-tulostuksen suuntaan kääntävät koneenrakentajat.

”Mukana olevat yritykset pitävät erityisenä vahvuutena sitä, että jäsenemme edustavat koko toimitus- ja arvoketjua. Tieto sekä osaaminen saadaan parhaiten levitettyä suoraan eksperteiltä eksperteille, jolloin uusiin kokeiluihin saadaan heti tuorein paras tietämys mukaan”, FAME ekosysteemijohtaja Eetu Holstein DIMECC Oy:stä sanoo

(lähde: FAME-ekosysteemille rahoitusta suomalaisen 3D-tulostuksen kilpailukyvyn nostoon – ePressi)

Evomax on liittynyt FAME:n ekosysteemiin metallin 3D-tulostusvalmistaja InssTekin Suomen edustajana. InssTek on johtava korealainen metallin 3D-tulostimien valmistaja. Yrityksen tavoitteena on kaupallistaa DMT (Direct Metal Tooling) -lisäävän valmistuksen teknologiaa. InssTek tarjoaa kokonaisratkaisuja, jotka perustuvat ydinteknologioihin, kuten DMT 3D -metallitulostukseen, lasermateriaalien käsittelyyn ja järjestelmäkehitykseen. Yritys tarjoaa tuotesuunnittelusta tuotantoon kaikki tekniikat, joita asiakkaat tarvitsevat.

”Emme ole vain konetoimittaja. Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisratkaisuja. Uskomme, että 3D-tulostus on tärkeä osa-alue tuottavuuden ja kilpailukyvyn säilyttämisen saralla”, sanoo Evomax Oy:n toimitusjohtaja Mauri Kautto.

”On hienoa saada Evomax osaksi ekosysteemiämme. Evomax tuo ekosysteemiin erittäin mielenkiintoisen DED-teknologian, mikä vahvistaa entisestään suomalaista AM-osaamista. Odotamme innolla yhteistyömahdollisuuksia Evomaxin ja InssTekin kanssa”, sanoo ekosysteemijohtaja Eetu Holstein.