Japanilaista konevalmistajaa Kitamuraa edustaa Suomessa yksinmyyntioikeudella Evomax Oy. Kitamuran tuotepalettiin kuuluvat vaaka- ja pystykaraiset koneistuskeskukset sekä 5-akseliset keskukset. Merkki on Suomessakin entuudestaan tuttu, sillä Kitamuran koneita on myyty kotimaassa jo 40 vuotta.  

Japanilainen Kitamura on valmistanut lähes 90 vuotta tarkkoja ja tehokkaita työstökeskuksia, jotka on suunniteltu erityisesti äärimmäistä tarkkuutta vaativiin kohteisiin. Kitamuran koneistuskeskukset ovat valurautaisia liukujohdekoneita, joiden tarkkuus hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten: koneet kaavataan perinteitä menetelmiä kunnioittaen, jonka ansiosta tarkkuus on huippuluokkaa koko työalueella.

Tehokkaat vaaka- ja pystykaraiset koneistuskeskukset sekä portaali ja 5-akselikeskukset

Kitamuran vaakakaraisissa työstökeskuksissa on laaja mallisto. Tarkat ja nopeat keskukset ovat helposti laajennettavissa sekä tehtaan omilla palettijärjestelmillä että Fastemsin FMS-järjestelmillä. Moderni ja patentoitu teknologia mahdollistaa jopa 60 m/min pikaliikkeet yhdistettynä liukujohderakenteeseen. Koneisiin on saatavilla paljon lisävarusteita kuten korkeapainejäähdytykset ja laajat työkalumakasiinit.

Kitamuran pystykaraiset​ työstökeskukset on suunniteltu vaativaan työstöön ja tarkkuus on avainsana myös näissä koneissa: vahva ja tukeva rakenne mahdollistaa erittäin korkean tarkkuuden ja toleranssityön tekemisen. Nopeat karat ja palettipoolit lisäävät karan käyttöastetta, mikä optimoi käyttöajan.

Pysty- ja vaakakaraiset Kitamura-työstökeskukset saa myös 5-akselisena, mikä mahdollistaa mm. monimutkaisten ja monipuolisten osien koneistamisen yhdellä kiinnityksellä. Kitamuran kehtopöytärakenne lisää tarkkuutta ja jämäkkyyttä.

Esimerkiksi Kitamuran vaakakaraisessa 5-akselikeskuksessa Supercell-mallissa on suuri palettipooli, jopa 80 palettia. Paletinvaihto on nopea ja koneessa on isot työkalumakasiinit. Koneella on myös täysviisakselikyvykkyys.

Tarkkuutta ja nopeutta myös miehittämättömässä tuotannossa – ratkaisut Evomaxilta

Kitamuran työstökeskuksia Suomessa myy Evomax Oy, joka on vuonna 2019 perustettu toimija suomalaisen tuotantokonekaupan ja automaation parissa. Yrityksen päämiehiä ovat mm. saksalainen työstökonevalmistaja Spinner, pitkäsorvausautomaatteja valmistava Star sekä AXA, myös saksalainen liikkuvapylväisiä ja portaalityyppisiä työstökeskuksia valmistava yritys. Evomaxin tavoitteena on ollut löytää luotettavia ja laadukkaita koneita konetarjoamaan. Kitamura asettuu tähän kategoriaan erinomaisesti, sillä Kitamura on Suomen markkinassakin tunnettu työstökonemerkki, jolla on laadukkaat tuotteet.

 

– Japanilaiset ovat valmistaneet metallintyöstökoneita jo pitkään ja ovat siinä pioneereja. Korkea laatu japanilaisesta koneesta puhuttaessa on itsestäänselvyys, mutta Kitamuran koneet ovat lisäksi innovatiivisia ja erityisesti äärimmäinen tarkkuus ja nopeus on huomioitu koneen toiminnoissa. Kitamuran koneissa on laaja palettiautomaatiomahdollisuus ja ne soveltuvat hyvin miehittämättömään tuotantoon. Suomessa on paljon potentiaalisia asiakkaita, joille Kitamura sopii erinomaisesti, kertoo Evomaxin toimitusjohtaja Mauri Kautto uudesta edustuksesta.

 

Kitamuran Europen toimitusjohtaja Ali Hoorsun on tyytyväinen Kitamuran uuteen askeleeseen Suomessa.

 

– Uskomme, että tämä kumppanuus palvelee paremmin olemassa olevia Kitamura-käyttäjiä ja asiakaskuntaa Suomessa. Uskon, että se tämän lisäksi avaa uuden myyntikanavan Evomaxin laajan markkinatuntemuksen ja asiantuntemuksen ansiosta. Olemme erittäin innoissamme tästä uudesta yhteistyöstä ja luotamme siihen, että Evomax on meille oikea kumppani. Kitamuran tarkkuustyöstökeskukset ja suomalaisten asiakkaiden odotukset huippuluokan koneistuskeskuksista kulkevat käsi kädessä, ja Evomax on puuttuva palapelin palanen tässä kokonaisuudessa, tiivistää Ali Hoorsun Evomaxin ja Kitamuran alkavan yhteistyön.

 

Tutustu Kitamuran tarjontaan täällä