Spinner Open House: Uutuuksien esittelyä

pidempää sorvauspituutta ja lisää tarkkuutta

05.06.2023

Saksalainen työstökonevalmistaja Spinner järjesti toukokuussa avointen ovien päivät asiakkailleen päätehtaallaan Sauerlachissa, Saksassa. Esittelyssä oli useita koneuutuuksia ja automaatioratkaisuja.

Spinner järjesti perinteisen, vuosittain järjestettävän open housen, jossa yritys esitteli asiakkailleen muutamia uusia konemalleja, tehtaan tuotantoa koneistuksesta kokoonpanoon ja testaukseen. Asiakkaat pääsivät samalla tutustumaan Spinnerin upouuteen koneistustehtaaseen, joka aloitti toimintansa vuoden 2023 alussa. Koneistustehtaalla asiakkaat pääsivät näkemään Spinnerin koneita tuotannossa. Spinnerin omia tuotantokoneita oli yli 20 kappaletta, jotka lähes kaikki oli varustettu erilaisin automaatiojärjestelmin. Koko tuotanto onkin hyvin automatisoitua ja iso osa tuotantoa tehdään miehittämättömästi. Spinnerin omien koneiden lisäksi tuotannossa on isokokoisia AXA:n työstökeskuksia ja uutuutena FPT-portaalityöstökeskus.

Uutuuksien esittelyä – pidempää sorvauspituutta ja lisää tarkkuutta

Spinner esitteli tapahtumassa mm. vinojohteisen TC610L CNC-sorvin, jossa on pidempi sorvauspituus (1250 mm) ja tukilaakeri. TC610L on monipuolinen CNC-sorvi, johon saadaan optiona mm. pyörivät työkalut, Y-akseli, vastakara ja tangonsyöttövarustus. Kone on varustettu Spinnerin valmistamilla integroiduilla karoilla, joissa suurin tankohalkaisija on 65 mm tai 85 mm. Uutuusmalli TC600L soveltuu sekä laippamaisiin istukkatöihin että erilaisten akselimallisten kappaleiden sorvaamiseen.

Esittelyssä oli myös uutuusmalli Microturn compact. Microturn-koneet on suunniteltu pienten tarkkuutta vaativien monipuolisten työkappaleiden valmistukseen. Microturn-sarjan koneet on suunniteltu erityisesti tarkkaan työstöön sekä pehmeisiin että koviin työstövaiheisiin. Microturn-koneissa on ainutlaatuinen patentoitu rakenne, jossa työkalulankku on kiinteästi sijoitettu koneen runkoon ja karalla tehdään sekä X että Z-liike. Koneen rakenteen ansiosta työstö saadaan erityisen tarkaksi ja tukevaksi. Uutuusmalli Microturn compact-koneessa työkalut sijoitetaan lineaarilankkuun ja sen lisäksi kaksitoistapaikkaiseen työkalurevolveriin, joka on varustettu myös Y-akselilla ja pyörivillä työkaluilla. Kone voidaan automatisoida lyhytsyöttömakasiinilla tai robottiautomaatiolla.

Potentiaalia Suomen teollisuudelle

– Spinner -työstökoneet ovat laadukkaita saksalaisia työstökoneita, joilla on paljon potentiaalia Suomen teollisuudelle. Tapahtumassa oli vahvasti esillä se, että Spinner valmistaa ja suunnittelee koneiden lisäksi automaatioratkaisuja, jotka ovat hyvin monipuolisia. Robottisoluissa voidaan käsitellä kappaleita, paletteja, kiinnittimiä ja sen lisäksi mm. nollapistekiinnittimiin voidaan ladata kappaleita automaattisesti. Toivotan tervetulleeksi suomalaisia asiakkaita käymään Spinnerin tehtaalla ja tutustumaan erilaisiin tuotantoa tehostaviin ratkaisuihin, tiivistää Spinneriä Suomessa myyvän Evomax Oy:n toimitusjohtaja Mauri Kautto.

|2023-09-01T12:14:23+00:005.6.2023|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Spinner Open House: Uutuuksien esittelyä

Tietoa kirjoittajasta:

Go to Top